Cum devin membru


membru-UNAI

Calitatea de membru al Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare – UNAI poate fi dobandita de orice Agent Imobiliar, Administrator / Angajat al unei Agentii Imobiliare  sau Asociat Vanzari/ Partener al unei Agentii Imobiliare membre UNAI.

Obs: Agentul Imobiliar ce doreste sa devina Membru UNAI va trebui sa prezinte in momentul solicitarii inscrierii o adeverinta din care sa reiasa calitatea acestuia in cadrul agentiei imobiliare membre( manager, angajat, asociat vanzari sau partener).

In situatia in care cererea de inscriere in UNAI va fi aprobata de Consiliul Director solicitantul va dobandi calitatea de Membru UNAI si va trebui:

 • sa respecte principiile si valorile reale ale comunitatii imobiliare si ale comertului in general, Statutul, Codul Etic si Regulamentul de Disciplina al UNAI precum si alte norme si decizii emise de conducerea Asociatiei;
 • sa indeplineasca conditiile prevazute in Statutul UNAI cu privire absolvirea unui curs de Perfectionare si/sau Calificare in profesia de Agent Imobiliar , respectand prevederile Ordonantei nr. 3/2000 privind Organizarea activitatii agentilor imobiliari  conform Art.1, Art.3.b), Art. 5. (1) , cat si  prevederile Standardului Imobiliar SR EN 15733 „Servicii ale agentilor imobiliari. Cerinte referitoare la prestarea serviciilor agentilor imobiliari aprobat de ASRO – Asociatia de Standardizare din Romania in iunie 2010.
 • sa actioneze pentru indeplinirea obiectivelor asociatiei cu respectarea stricta a legilor;
 • sa pastreze confidentialitatea asupra informatiilor de uz intern ale Asociatiei
 • sa achite cotizatia de membru in termenele stabilite si sa nu aduca atingere intereselor si imaginii Uniunii.

NOTA: Agentii Imobiliari membri UNAI sunt obligati ca la data inscrierii in Asociatie sa prezinte dovada inscrierii sau a absolvirii unui curs de Perfectionare si/sau Calificare de Agent Imobiliar(Broker).

Pentru a deveni membru UNAI descarcati si completati Cererea de inscriere in Asociatie de mai jos si trimiteti-o pe adresa de e-mail: office@imobiliareromania.eu, impreuna cu copii dupa urmatoarele acte:

1. certificat inregistrare fiscala
2. statut/act constitutiv
3. dovada sediului
4. buletin asociati
5. cazier judiciar
6. cerere inscriere UNAI
7. formular de eliberare a licentei imobiliare/atestat imobiliar

Cererea de inscriere in UNAI : Descarca AICI

Cererea dumneavoastra va fi analizata si supusa aprobarii Consiliului Director, urmand sa fiti contactat pentru procedura de finalizare a inscrierii.

 • TARIFE
  – Taxa de inscriere in UNAI: ZERO lei
  – Cotizatie lunara: 25 lei*
  * cotizatia se achita in avans, pe 12 luni in termen de 7 zile de la data inscrierii.
  Eliberarea  Atestatului Imobiliar se face cu dovada inscrierii sau a absolvirii unui curs de Perfectionare si/sau Calificare de Agent Imobiliar(Broker)

  – reinnoire Atestat Imobiliar: 50 lei/an*
  *Reinnoirea Atestatului se va face pe baza cazierului judiciar si fiscal eliberate cu cel mult 30 de zile inainte de solicitarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *